KESÄN KUUMIN MENU-UUDISTUS

Tammikuussa 2019 ravintola- ja kasvisruokapiireissä kohistiin: Helsingin Kamppiin avattu Bun2Bun aiheutti uutisotsikkotasolla asti epäilyksiä vaihtamalla lihapihvit kokonaan “amerikkalaiseen ihmetuotteeseen”. Bunin burgereita lähdettiin testaamaan pääkallopaikalle median ja älypuhelimien voimin ja ruokatrendien asiantuntijat janosivat selvittää, miltä Bunin tuotteet todella maistuivat, jos muuten söi mielellään lihaa.

Tästä on 3,5 vuotta. Ensimmäisen mediakohun jälkeen burgeri on vakiintunut ruokalistoille vegaanisena vaihtoehtona. Myös kasvisruokateema on ottanut koronan ja Ukrainan sodan rinnalla pysyvän osan yhteiskunnallisesta keskustelusta. Meillä Bun2Bunilla ollaan oltu fiiliksissä siitä, että ollaan saatu olla mukana muutoksessa sekä pystytty avaamaan ilmiön vanavedessä 3 uutta kivijalkaravintolaa paikaksi meidän asiakkaille ja uusille tuotekokeiluille.

Vegaanisten annosten vallatessa pinta-alaa suomalaiselta ruokalistalta reseptiikka ja raaka-aineet tekevät yhä eron laatubögön ja huoltoaseman eläinrasvaan kellahtaneen pakkopullan välillä. Tänä kesänä onkin ollut jo aika laittaa meidän aikoinaan isosti haipattu menu totutulla tatsilla uusiksi.

Siinä missä ensimmäisellä kerralla veganisoimme koko menun, teimme tällä kertaa listan, jonka ei välttämättä edes huomaa olevan vegaaninen. Suurin osa vanhoista suosikeista jää, mutta joitain väistyy uusien tieltä. Kiertokulussa mukaan tulee monipuolinen variaatio uutuuksia, joiden tarkoituksena on tuoda Bunin menulle vaihtelua ihan niin kuin muissakin rafloissa. Samalla listalle vakiintuvat sesonkikokeilujemme tykätyimmät tuotteet kuten kimchi fries ja No-Chicken Caesar -salaatti. Uutuutena menulle nousee muun muassa toivottuja merellisempiä makuja, sillä listaa täydentävät jatkossa Nothing Fishy -burgeri ja LOX-salaatti.

Bun2Bunin ideana on ollut alusta alkaen valmistaa safkaa, joka kirittää koko street food -skeneä eettisesti ja laadullisesti seuraavalle tasolle. Meillä Bunilla toivotaankin, että tänä kesänä ravintoloihimme tullut MENU 2.0 osuu tässä maaliin sekä vastaa paremmin paitsi monipuolistunutta kysyntää, myös visionääristisimpiä ruokaunelmia.

Nauttikaa, suositelkaa ja muistakaa antaa meille palautetta eri kanavissa tulevaisuuden suunnanottojamme varten,

Bun2Bun Team