KIITOS KESÄ JA FLOW 2022

Kesällä 2019, kun maailma eli vielä viattomuuden aikaa ennen globaalin pandemian alkua, Flow-festivaaleilla kuului kummia: vasta pelipaikalle saapunut burgeriravintola, Bun2Bun, julisti heti tuliaisikseen festareille “Meat Free Zonen”.

Suomen ensimmäinen 100 % vegaaninen hampurilaisketju rajasi elokuun 2019 Flowhun ennenkuulumattomasti alueen, jossa ei käytetty lainkaan eläinperäisiä tuotteita, mikä sai festarikävijöiltä valtavan suosion: Flow-viikonlopun aikana ravintolalla syötiin arviolta noin 6 000 burgeria, mikä tuplasi myynnin vuoteen 2018 verrattuna.

Näyttävä sisääntulo kannatti, Flown 2019 kävijät valitsivat Bun2Bunin festareilla lanseeratun Double Cheesen tapahtuman ylivoimaisesti parhaaksi vastuulliseksi ruuaksi. Bunin voitto oli kategoriassaan ylivoimainen, reilulla 20 % ääniosuudella.

Kolme vuotta myöhemmin, kun ravintola- ja tapahtuma-ala ovat vähitellen nousseet takaisin jaloilleen myrskyisten koronavuosien jäljiltä, myös Flow palasi oppirahansa esimerkillisesti maksaneena. Punainen liha ja siipikarja jäivät nimittäin, viitoittamaamme malliin, kokonaan pois tämän kesän festarisafkalistalta.

Helsingin Suvilahdessa edellisviikonloppuna järjestetty Flow tarjosi myös tänä vuonna mittavan kattauksen ravintoloita ja baareja, joista jokaisessa oli tällä kertaa tarjolla vähintään yksi vegaaninen annos. Pessimisti olisi voinut ennustaa Bun2Bunille näillä spekseillä tukalia asemia, moninkertaistihan tapahtumajärjestäjien ruokapoliittinen linjaus vegaanisen ruuan tarjoajien määrän festareilla. Kuten Bunin toimitusjohtaja ja ravintoloitsija Pasi Hassinen kuitenkin jo 2019 totesi: vastuullisuus ei kasva ilman laadukasta tuotetta, ja koska maku on meille yhä kaikki kaikessa, ylsimme myös tämän vuoden Flow Festivaalien ruokamyynneissä ykköseksi!

Kiitos siis Flown laatua ymmärtävä yleisö, meidän ammattitaidolla festariolosuhteisiin adaptoituva henksu ja Bun2Bunin brändin ensiliikkujaetu, jatkamme myös tästä kesästä isosti voimaantuneena kohti syksyä.

Nähdään ravintolalla!