THINK PIG – BUN2BUN BURGERIKETJU ALOITTAA AVOIMEN OSAKEANNIN

Vuonna 2018 perustettu Suomen ja pohjoismaiden ainoa 100 % vegaaninen burgeriketju Bun2Bun Burgers aloittaa torstaina 30.3.2023 joukkorahoituksen toimintansa varmistamiseksi ja jatkokehittämiseksi.

Bun2Bunin perustajat Pasi Hassinen ja Pertti Kallioinen veivät kotimaiset burgerit 2018 uudelle tasolle: perustettiin Bun2Bun, ravintola, joka tarjosi ensimmäisenä Suomessa Beyond Meat -hampurilaisia täysin vegaaniselta menulta. Ennen tätä suomalainen burgerivalikoima oli ollut isojen ketjujen ja eläinperäisten tuotteiden dominoima. Bun2Bunin tavoite olikin yhdistää sekä maku että vastuullisuus, ja kun uusi menu julkaistiin Helsingin Kampin ravintolassa joulukuussa 2018, se aiheutti sekä hämmennystä (ei voi olla lihaton!) että pitkiä jonoja. Sensaatiomaisen alun jälkeen ravintoloita avautui enemmän, Bunin food truck alkoi kierrellä festareilla ja myynnit ampaisivat kasvuun.

Timanttisen avauksen jälkeen alaa kuritti kuitenkin ensin korona, sitten sota ja maailmantilan yleinen epävarmuus. Kuten niin monella vastuullisuuteen perustuvalla ravintolalla, kasvu hiipui. Laatu ja maku ovat pitäneet Bunin pinnalla, ja toisin kuin valitettavan moni muu alan vegaaninen yritys, sillä on vielä toivoa pysyä pystyssä. Ketjun on kuitenkin vahvistuttuva pystyäkseen kehittymään tuulisilla markkinoilla, minkä vuoksi Bun2Bun on avannut tänään julkisen osakeannin. Sijoittamalla vastuullisen ruokamarkkinan kasvuun jokaisen on nyt mahdollista päästä 100 € mukaan kehittämään ketjun tuotteita ja brändiä.

Meille Bunilla on tärkeintä, että taistelu eettisemmän ravintolaruuan ja paremman vegaanisafkan puolesta jatkuu. Kun yhteiskunnan ja yritysmaailman arvot kovettuvat, haluamme pitää huolta, että ne lujittuvat oikealle perustalle. Think Pig!

Kiinnostuitko? Lue lisää: https://bun2bun.fi/crowdfunding/